LUSA

Dimensiuni: aprox. 249 x 445 mm
Necesar plăci: 12,9 – 13,4 buc./m²
Greutate: aprox. 3,15 kg/buc

Tigla ceramica Lusa – produsa de Umbrelino Monteiro Portugalia

Tigla cu aspect mediteranean – combină tradiția și inovația, oferind în același timp o viziune vizuală asupra jocului: efectul distinctiv al luminii și al umbrelor, cu o forma conică. Modelele noi cu comportament optim al debitului și controlul fiabil al apei datorită suprapunerii optime din punct de vedere tehnic

CANUDO

Astăzi olanele ceramice sunt foarte populare, nu numai pentru reabilitarea clădirilor vechi și pentru a fi utilizate în construcția de case noi și dezvoltări turistice sau de petrecere a timpului liber.

Dimensiuni: aprox. 450 x 165 x 13 mm
Necesar plăci: 30,0 buc./m²
Greutate: aprox. 1,75 kg/buc

DOMINO

Dimensiuni: aprox. 257 x 436 mm
Necesar plăci: 12,7 buc./m²
Greutate: aprox. 4,0 kg/buc

DOMINO – Tigla netedă dreaptă. Consistenţă în formă şi tehnologie
Tehnologie cu riduri pe spatele plăcii pentru stabilitate şi pentru eliminarea condensului. Cu DOMINO, sa creat o combinație extraordinară de succes a avantajelor unice ale unei adevărate plăci de acoperis din argilă arsă cu concepții moderne contemporane de design. 

SIMPLA

Dimensiuni: aprox. 300 x 500 mm
Necesar plăci: 10 buc./m²
Greutate: aprox. 3,8 kg/buc

Țigla SIMPLA asigură îndeplinirea nevoilor pentru un acoperiș durabil de calitate, aerisire optimă și rezistența la intemperii. Disponibila în culori elegante,moderne, este antiteza excelentă a culorii naturale sau cărămizie tradiționale. Țiglele SIMPLA accentuează cele mai importante caracteristici ale arhitecturii moderne – simplitate, rafinament, eleganță.

TERRA OPTIMA

Dimensiuni: aprox. 262 x 441 mm
Necesar plăci:12,8 buc./m²
Greutate: aprox. 3,7 kg/buc

Design fără vărstă, ideal pentru renovări datorită unor dimensiuni flexibile de acoperire de până la 51 mm
Eficienta sporita datorită sistemului de montaj simplu şi rapid. Tigla retro-cunoscută mai bine în nord-vestul Germaniei sub numele Rheinlandziegel, combină perfect tradiția și epoca modernă.

CANTUS

Dimensiuni: aprox. 262 x 441 mm
Necesar plăci:12,8 buc./m²
Greutate: aprox. 3,7 kg/buc

Țigla reformată CANTUS colorata prin procedura KERALIS este modernă prin liniile sale drepte. CREATON obține acest aspect folosind cele mai fine materii prime și datorită tehnologiei sale de producție inovative. În cadrul producerii țiglei CANTUS, prin măcinarea argilei pure, de calitate excelentă se produce o masă cermică fină. Materialul colorat se extrudează la o temperatură de 1100 °C.

Datorită porilor fini, țigla CANTUS este extrem de rezistentă la dăunători și la efectele mediului.

Țigla produsă astfel este îmbinarea calității de primul grad, duratei lungi de viață, economiei și designului captivant.

TITANIA

Dimensiuni: aprox. 324 x 515 mm
Necesar plăci: 9,0-10,1  buc./m²
Greutate: aprox. 4,0 kg/buc

TITANIA este o țiglă profilata flexibilă, cu unghi de înclinare mic și arie de glisaj mare. 

Datorită ariei de glisaj de aprox. 44 mm, țigla se adaptează în mod flexibil distanței dintre căpriori a celor mai multe acoperișuri, deci reprezintă o soluție excelentă și în cazul renovarilor.

Standardul tehnic al dezvoltarii sale și funcționalitatea sunt la fel de mari ca și formatul acestei țigle. Interconectarea asigură ca acoperirea realizată cu această țiglă are o rezistență ridicată la toate formele de intemperii ale vremii. Datorită acestor caracteristici, se poate utiliza la acoperișuri cu substrcutură bine dezvoltată, cu unghi de înclinare de până la 10 °.

MZ3 NEW

Dimensiuni: aprox. 268 x 442 mm
Necesar plăci: 12,6 – 13,9  buc./m²
Greutate: aprox. 3,6 kg/buc

Datorită formatului  fin, această țiglă de format mic reprezintă o alegere excepțional de armonioasă pentru aspectul acoperișului. Cu forma sa armonică ondulată, și datorită faptului că poate fi utilizată și la acoperișuri cu unghi de înclinare de 10°, este potrivită și acoperișurilor abrupte și netede.

Sistemul de caneluri perfecționat tehnic asigură protecție împotriva umidității. Toate aceste caracteristici excelente evidențiază faptul că această țiglă de format mic este de fapt uriașă.

FUTURA

Dimensiuni:aprox. 300 x 482 mm
Necesar plăci: 11,3 buc./m²
Greutate: aprox. 4,2 kg/buc.

În ceea ce privește formatul, designul și fiecare detaliu, tigla ceramica FUTURA are cu adevărat multe de oferit. Cu o cerință de aprox. 10,8 dale / m², FUTURA se caracterizează printr-o rentabilitate deosebit de favorabilă. 

Potrivit pentru terenuri de acoperis de până la 7 °

HARMONIE

Dimensiuni: aprox. 300 x 482 mm
Necesar plăci: 11,3 buc./m²
Greutate: aprox. 4,2 kg/buc.

Cea mai flexibilă, placă cu sistem de interconectare în format mic
Glisajul de 25 mm ofera flexibilitate maxima la montaj
Executată perfect, design optimizat pentru acoperire
Suprapunere in patru colturi pentru protecţia împotriva infiltrării apei

MAGNUM

Dimensiuni:aprox. 357 x 495 mm
Necesar plăci: 8,2-8,7 buc./m²
Greutate aprox. 4,9 kg/buc

MAGNUM – Combinație de dimensiuni și calitate fără compromisuri datorită tehnologiei premium. MAGNUM deschide o nouă eră în designul acoperișului în ceea ce privește rentabilitatea și designul. Această placă extraordinară de format mare este fabricată în calitate perfectă, folosind cele mai recente procedee de înaltă tehnologie. Ca forță inovatoare și de conducere a întregii ramuri, CREATON utilizează cea mai modernă fabrică europeană de producție pentru plăci mega pentru fabricarea MAGNUM.

BIBER KLASSIK

Dimensiuni: aprox. 180 x 380 x 14 mm
Necesar plăci: 36,0 buc./m²
Greutate: aprox. 1,80 kg/buc

KLASSIK – Pentru acoperișuri de frumusețe aproape clasică, formă elegantă, discretă, dar în același timp elegantă. Plăcile din gama  KLASSIK reprezintă tigla cu cea mai cuprinzătoare utilizare. Forma slabă, discretă și, prin urmare, atemporală caracterizează aceste acoperișuri de frumusețe aproape clasică. Plăcuțele goale rotunjite descompun vizibil acoperișurile și creează impresia unei clădiri armonios realizate. Gama extinsă de culori și forme permite soluții individuale de acoperire a acoperișului în cazul lucrărilor de reamenajare, precum și a clădirilor noi.

De ce tigla ceramica Creaton?

  • Produse in fabrici europene cu traditie;

  • Durata mare de viata, intre 80 si 100 de ani;

  • rezistenta mecanica mare si resistenta la acizi si baze;

  • termorezistent si ignifug;

  • are o capacitate de uscare rapida si o aerisire buna;

  • permeabila la vaporii de apa.