Greșeli pe care vrei să le eviți dacă construiești acoperiș

Alegerea materialului pentru acoperiș trebuie făcută în funcție de criteriile potrivite și după un proces lung de informare. Trebuie să țineți cont de durabilitatea materialului, dacă el corespunde condițiilor climatice specifice regiunii unde locuiți, dacă respectivul material se potrivește design-ului și fațadei locuinței și cu structurii de rezistență, și, bineînțeles, trebuie avute în vedere și costurile. O greșeală pe care o fac mulți este că aleg un material nepotrivit pentru structura de rezistență a acoperișului. Așadar, țigla ceramică este o învelitoare grea și necesită o structură de lemn a acoperișului dimensionată pe măsură. Țigla metalică în schimb este mai ușoară, însă are un aspect industrial, rigid, care nu se încadrează într-o zonă rezidențială. De cealaltă parte, șindrila bituminoasă se pliază pe orice tip de acoperiș, are de două ori mai puțin rebut, însă necesită placaj fibrolemnos (OSB).

Recomandare: Contactează experții în domeniu( arhitecți, proiectanți, companii de construcții) pentru întrebările legate de alegerea materialului pentru acoperiş.

După ce ai ales materialele pentru acoperiș, asigură-te că vor fi montate corect. Vă puteți bucura de calitatea produselor alese numai dacă acestea vor fi montate conform standardelor și cu respectarea tuturor tehnologiilor. Este indicat ca lucrarea să fie efectuată de specialiști calificați. Opțiunea contractării unor muncitori neprofesioniști pentru o astfel de operațiune nu oferă nicio garanție asupra calității lucrării și, în plus, poate genera costuri uriașe pentru reparațiile ulterioare.

Recomandare: Analizează piața și optează pentru companii care au experiența necesară în domeniu și care poate fi demonstrată.

O dată cu luarea deciziei de construcție a acoperișului, cei care construiesc, stabilesc un buget și au anumite așteptări privind rezultatul final. Se întâmplă însă ca bugetul planificat să nu corespundă cu cheltuielile reale, iar proprietarii decid să economisească la mai multe etape ale construcției, ori, în cel mai rău caz, să abandoneze construcția. Un acoperiș presupune o investiție destul de mare care nu o faci zilnic, așadar, este de preferat să apelezi la ajutorul experților pentru a fi sigur de costurile reale.

Recomandare: Informează-te și să solicită mai multe oferte detaliate pentru execuția acoperișului casei tale. Concretizează dacă suma oferită este finală și include tot necesarul.

O altă greșeală frecventă în montarea unui acoperiș este folosirea unor materiale de calitate joasă. În cazul în care materialele sunt cele corecte, acest lucru se va simți cu siguranță atât în starea de confort a locuitorilor casei, cât și în buzunarul acestora. Atunci când alegi un material calitativ ești asigurat pe termen lung. Dacă optezi pentru un material ieftin te poți trezi peste câțiva ani cu nevoia de a schimba acoperișul, iar ca rezultat, vei face o investiție dublă.

Recomandare: Solicită de la furnizorii de învelitori documentele care confirm calitatea produselor, precum ar fi: certificatele de garanție, certificatele de conformitate, marcajul CE.

Ventilarea acoperișului îi va asigura acestuia și o durată mai mare de viață, protejându-l mai bine împotriva condensului și a degradării. De asemenea, ventilarea este necesară mai ales în cazul acoperișurilor cu structură din lemn, unde condensul duce la distrugerea structurii de rezistență și la lucrări de reparații repetate și costisitoare. Practic, te va costa mult mai mult repararea și întreținerea unui acoperiș neventilat decât construirea unui sistem de ventilare.

Recomandare: Solicită de la furnizorii materialelor de acoperiș toată informația și elementele necesare pentru o ventilare bună a învelitorii.

Un acoperiș bine realizat și complet trebuie să conțină și un sistem pluvial. Constituit din jgheaburi și burlane, acesta reprezintă principala modalitate de scurgere a apei de pe acoperiș. Dimensiunea jgheaburilor și a burlanelor trebuie aleasă în funcție de suprafața acoperișului sau a volumului de apă care trebuie colectat și evacuat.

Recomandare: Pentru case mici și mijlocii cu o suprafață de până la 150 m2 se vor utiliza jgheaburile cu diametrul 125 mm și burlanul la 87 mm. Acoperișurile ce au mai mult de 150 m2 se recomandă a instala jgheaburi și burlane de dimensiunea 150/100 mm.

Etapele unui acoperis NOU.

Transmite-ne solicitarea ta prin apel telefonic sau prin completarea formularului de contact. In cel mai scurt timp posibil, te vom contacta pentru a discuta in detaliu despre solicitarea ta

Este momentul in care veti clarifica in detaliu toate aspectele proiectului, precum: modelul si culoarea acoperisului si a sistemului pluvial, suprafata si cantitatile necesare pentru invelitoare, jgheaburi si burlane, accesorii, definirea detaliilor de livrare si instalare. 

La scurt timp dupa vizita, vei primi o oferta detaliata de materiale si/sau manopera pentru noul tau acoperis.

Dupa acceptarea ofertei, este momentul semnarii contractului.

Dogav grup livreaza produsele comandate la adresa de santier unde va avea loc montajul.

Dogav Grup va executa operatiile de instalare conform contractului pe care l-ai incheiat cu acestia, cu respectarea etapelor tehnice corespunzatoare.

Dupa finalizarea operatiilor de instalare, se vor indeparta toate obiectele ramase pe acoperis sau in sistemul pluvial, si anume: bucati de tabla, rumegus, span sau orice obiect (metalic sau nu).

Procesul de instalare a acoperisului se incheie cu o inspectie finala, in urma caruia vei primi un certificat de validare (Proces Verbal de receptie). Dupa aceasta ultima etapa, noul acoperis este pregatit sa iti protejeze casa!
Iti recomandam sa ai in vedere o revizie generala a acoperisului la interval de un an. Intretinerea acoperisului joaca un rol important in prelungirea duratei de viata a acestuia.

Ce tip de acoperis sa alegem? Tigla metalica sau tigla ceramica

 Metalul este uşor Principalul avantaj pentru ţigla metalică este greutatea foarte scăzută. Ţigla metalică este uşoară, având aproximativ 4,5 kg/metrul pătrat. Acest lucru face ca ţigla metalică să poată duce la reducerea costurilor cu structura de rezistenţă. De asemenea, fiind un material metalic, atunci şi rezistenţa sa este mult mai îndelungată, de circa 60 de ani, nu necesită cheltuieli de întreţinere şi nu formează muşchi, aşa cum e cazul celor de ceramică. Varietatea mare de culori este un alt atu, alături de preţul scăzut. În fine, ţigla metalică este uşor de montat.  

Metalul oferă mai puţină termorezistenţă Dat fiind că ţigla de acest tip este un metal, principalul dezavantaj este faptul că nu oferă termorezistenţă. Mai exact, protejează mult mai puţin la frig în caz de ger. O altă problemă o constituie faptul că în timp se decolorează, iar estetica nu mai este la fel de plăcută faţă de o casă cu ţiglă ceramică. De asemena, montajul trebuie făcut cu atenţie, în vreme ce schimbarea bucăţilor deteriorate se face destul de greu. 

 Protecţie mai mare Partea bună a ţiglei din ceramică este că, spre deosebire de cea metalică, aceasta oferă o protecţie mult mai mare la frig, dar şi o protecţie fonică. De asemenea, este un material rezistent la ploile acide şi nu se decolorează . Rezistă chiar şi la excrementele de păsări. Concomitent, cele mai performante modele rezistă chiar şi o sută de ani.   

Costuri suplimentare Problema ţiglei clasice, din material ceramic, este că este foarte grea. În funcţie de producător, o astfel de placă poate avea între 2,5 kilograme şi 4,5 kilograme. Din cauză că necesită mai multă energie la realizare, aceasta este şi mai scumpă şi necesită costuri de montaj mai mari. În fine, la grindină, anumite plăci se pot sparge, ceea ce necesită schimbarea.    În privinţa stilului, casele cu arhitectură mai modernă sunt acoperite, de regulă, cu ţiglă metalică, în timp ce pentru stiluri arhitectonice clasice, atunci ceramică este materialul necesar.  

Lasă un răspuns